WGTC Weekend Winter League verenigt in de winter van 2023-2024 verscheidene duo’s in de Heren/Dames/Gemengde reeksen. Inschrijvingen via tennisvlaanderen event. Events item – Tennis en Padel Vlaanderen

Er worden poules samengesteld van 4 duo’s, waarbij ieder duo tegen elkaar speelt: 3 wedstrijden (telkens tot 9 games) af te werken in een tijdspanne van 8-9 weekends. (tijdspanne van 8 weekends noemen we een rotatie) .

Per poule wordt een whatsapp groep gemaakt, zodat de wedstrijden onderling ingepland kunnen worden  tijdens de weekends.  De link wordt doorgemaild naar de persoon die het team inschreef.

Elk duo start in een poule, volgens door ons ingeschatte niveau (op basis van klassement of interpretatie). 

Zo is er een poule niveau 1 (hoogste niveau) / Niveau 2 (2e hoogste niveau) / Niveau 3 (3e hoogste niveau) / …. 

Na elke rotatie waarbij 3 wedstrijden zijn afgewerkt, hebben we 1 stijger & 1 daler en 2 blijvende duo’s.  

Op die manier willen we stimuleren, dat er zoveel mogelijk interactie is tussen alle duo’s. 

De poulewedstrijden worden (bij voorkeur) gespeeld in het weekend (vrijdagavond, zaterdag of zondag). 

Via de whatsapp groep heb je de gegevens van alle duo’s, waardoor je onderling kunt overeenkomen wanneer te spelen.

Tip: Maak een peiling aan in de whatsapp groep, en doe enkele voorstellen die voor jouw team lukken. Op die manier kan er vlot een tijdstip overeengekomen worden om te spelen + terrein te boeken.

      

Reservatie:

Eén iemand boekt het veld via tennis vlaanderen, vult de 4 namen in van de spelers , en elk betaalt zijn deel van het terrein via zijn reservatie-saldo. 

Is er iemand geen lid, dan wordt de reservatie best gemaakt door een lid. Het lid kan een gast-lid zoeken (en de naam ingeven), maar betaalt wel zijn deel bij reservatie. Nadien moet dit dan onder elkaar verrekend worden.
Als het lid de naam niet vindt, dan kan je ‘Onbekende gast’ selecteren, betaalt het deel van de onbekende gast, en moet dan nadien verrekend 

Alle reservaties en scores worden in de gedeelde excel file genoteerd, waarbij er per reeks 1 excel file is. Per poule is er een aparte sheet. (ken uw poule, zoek hieronder)

Geraakt de match niet gespeeld tegen de deadline, dan wordt er een 0-0 ingegeven. (ongeacht de reden voor het niet afwerken van de match)

Scores:

De link naar de excel file wordt gemaild naar de deelnemers en is best te bewerken vanop een pc. (smartphone niet aangewezen)

Zoek in de excel naar uw poule. Er is steeds een voorbeeld van een ingevulde poule. Zo is het de bedoeling dat je steeds zelf de reservatie ingeeft, en dan ook de score van het linkse en rechtse team. De stand wordt AUTOMATISCH aangepast als de score is ingegeven. 2 ptn per overwinning. 

Ex aequo met 2 teams geeft het onderlinge duel de doorslag. Ex aequo met 3 teams wordt de volgorde bepaald door aantal gewonnen games in de poule.

Wedstrijd is tot 9 games. Bij 8-8 tie break tot 7.De games worden gespeeld ZONDER golden point. 

Op het einde van de Weekend Winter League is er een slot event, alwaar de winnaars in de prijzen vallen. Alsook zal er een tombola zijn voor de aanwezige deelnemers van de winter league. SAVE THE DATE 23 MAART

  • Rotatie 1:  6 oktober tem 3 december (9 weekends)

  • Rotatie 2: 8 december tem 4 februari (9 weekends)

  • Rotatie 3: 9 februari tem 23 maart (7 weekends)