Nieuwe teamcompetities in het najaar: Mixed Cup & Senior Cup
 
Vanaf 16 september staan de NIEUWE teamcompetities op het programma die de vroegere najaarscompetitie vervangen. Tennis Vlaanderen heeft twee leuke nieuwe formats voor jullie uitgewerkt, telkens met teams van minstens 4 spelers en 4 wedstrijden per ontmoeting. Alle matchen worden gespeeld naar 1 winnende set tot 9. Verder worden de ontmoetingen in de poulefase om de twee weken afgewerkt.

Cornet Padel Mixed CupEen ontmoeting bestaat uit 1x heren, 1x dames, 2x gemengde wedstrijd. Er zijn 3 reeksen: bekijk alle reeksen met het bijhorende speelmoment en toegelaten puntencombinaties per reeks. Een team voor de Cornet Padel Mixed Cup bestaat uit minstens drie vrouwen en drie mannen. Bij elke ontmoeting heb je minimaal twee vrouwen en twee mannen nodig. Je kan per ontmoeting maximaal acht spelers opstellen.

Padel Senior Cup: Voor heren en dames vanaf 40 jaar (geboortejaar 1982 of later). Er zijn 2 categorieën: OPEN met 4 reeksen en DAMES met 3 reeksen. Bekijk alle reeksen met het bijhorende speelmoment en toegelaten puntencombinaties per reeks. Voor de Padel Senior Cup vorm je een team van minstens zes spelers. Bij de Open afdelingen maakt het geslacht van de spelers niet uit. Op het spelersblad van elke ontmoeting moet een team minimaal vier en maximaal acht spelers noteren.

Clubs kunnen ploegen inschrijven van 1 tot 31 juli. Heb je een team gevormd en een kapitein aangesteld? Dan kan de kapitein mailen naar padel@wgtc.be om de ploeg in te schrijven. Heb je interesse om mee te doen, maar nog op zoek naar een team. Stuur ook een mail en we zoeken mee voor een oplossing. Per speelmoment is er een maximum aantal teams die zich kunnen inschrijven (zie onder).
*kapitein = lid van WGTC en verantwoordelijk voor het team + aanspreekpunt voor de ploeg